понедельник, 17 января 2011 г.

Яке відношення Московський патріархат може мати до церкви, збудованої за півтора століття до першої згадки Москви ?

А оказывается, не только может, но и хочет "Застолбить" землю в центре. Ибо МП РПЦ давно стал бизнес-проектом. А в остальном -читайте статью :
Монголо-татарське "іго" триває? Олександр Палій
Выдержки из которой:
"На місці Десятинної церкви буде збудовано храм церкви Московського патріархату. Про це повідомив головний архітектор Києва Сергій Целовальник." (За что этого "архиепи...тьху..тектора", если он даст разрешение, нужно, как минимум, на обследование к психиатру отправить! Что еще с ним предлагают сделать -читайте в комментах на просторах И-нета).
О такой чепухе, как причинно-следственных связях, и вспоминать не хочется. Как прикажите, понимать, если выйти за рамки учебника по психиатрии, желание правнучатого племянника объявить себя братом-близнецом двоюродному дедушке??? С точки зрения здравого смысла -никак.
На прикладі Печерської та Почаївської лавр, а тепер і Десятинної церкви, проглядається мета прозелітизму залежного від Кремля Московського патріархату в Україні – "застовпити" собою місце найбільших святинь українців, щоб використати їх у політичних інтересах Москви.

Рішення "української" влади надати перевагу одній конфесії не лише цілковито безглузде. Адже є елементарний факт: храм був релігійним центром Київської держави ще тоді, коли не лише Московської церкви, але й Москви не існувало.
Це ще є відвертою дискримінацією за релігійною ознакою. Адже за всіма наявними соціологічними опитуваннями, кількість віруючих Київського патріархату в Україні більша за кількість віруючих Московського.

Комментариев нет:

 

Форум инженеров по автоматизации, электроников и приводистов